Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lähtötilanne

Uudiskohteen pihasuunnittelun alkaessa on vastassa usein raivattua tonttia ja tulevan rakennuksen pohjatyöt. Pihasuunnittelu on kuitenkin hyvä aloittaa jo rakennusprojektin alussa, niin silloin pystytään ennakoimaan tulevia, piharakentamiseen liittyviä ja muita eteen tulevia asioita.

Työvaiheita

Tässä asennetaan pihaan kunttaa eli varpumattoa, jossa kasvaa mustikkaa, puolukkaa, kanervaa ja sammalta. Kuntta vaatii siihen soveltuvan pohjamaan. Ellei se ole, niin pohjamaan päälle asennetaan suodatinkangas ja lisätään kankaan päälle noin 10-15 cm hietamoreenia, hiekkaa tai hietaa. Se ei saa sisältää rikkakasveja.

Tässä kuvassa jyrkkään rinteeseen on jo asennettu suurista luonnonkivistä muuria. Maanpintaa kattaa musta, lähi-alueelta syntyvä louhekivi. Istutusalueilla multa-alueet on katettu kuorikatteella rikkakasvien kasvun estämiseksi. Kuorike pitää maan pitempään kosteana, jolloin kastelu pysyy hallinnassa istutusvaiheen jälkeen. Käytämme lähes aina tarkoitukseen suunnattuja katekankaita kuorikatteen alla. Ne estävät tehokkaasti rikkakasvien kasvun. Katekankaista löytyy myös hitaasti maatuvia materiaaleja, jolloin ne ovat ekologisia käyttää.

Tässä huvilapiha kohteessa pyrittiin korvaamaan laajoja ja hoitoa vaativia nurmikko-alueita isoilla istutusalueilla. Luonnonkivi elävöittää istutusta.

Liuskekivipation pohjatyöt alkavat olla valmiit. Portaat ovat valmistuneet rinteeseen.

Valmis piha

Aurinkoiseen rinteeseen valittiin paahdetta kestäviä kasveja. Erilaiset katajat ja kääpiövuorimännyt kasvavat vauhdilla ja peittävät lopulta rinteen. Ne eivät kuitenkaan estä näköalaa järvelle. Pilarimaiset katajat ovat rinteen reunalla.

PIHA SYKSYLLÄ 2015

Valkoiset verikurjenpolvet ja syyshortensia jaksavat kukkia vielä myöhään syksyllä.

Syksyllä kuntta saa jo aavistuksen syysväriä.

Kääpiövuorimännyt ja rinnettä alas valuva säleikkövilliviini.

Helppohoitoinen huvilapihan rinne, jonka Toivepiha suunnitteli ja toteutti pihan vihreytyksen.