Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pihasuunnittelu

Onko Sinulla uutta pihasuunnittelua kaipaava:
 • omakotitalon puutarha?
 • vanhanajan perinnepiha?
 • rivitalon piha?
 • maalaismiljöön piha-alue?
 • asunto-osakeyhtiön piha-alue?
 • kesähuvilan puutarha?
 • yrityksen viheralue, joka on kuin käyntikortti yritykselle?
Harmoniset ja esteettisesti kauniit piha-alueet syntyvät huolellisella pihasuunnittelulla. Pihasuunnittelu aloitetaan tapaamisella, jolloin tutustutaan piha-alueeseen ja kuunnellaan pihatoiveesi. Tämän perusteella Sinulle räätälöidään sopiva pihasuunnittelukokonaisuus.

Pihasuunnittelun ensisijainen etu on, että puutarhan ja pihan rakentaminen nopeutuu ja pihasuunnittelu tarkentaa valmistelutöitä, teetpä sitten pihasi itse tai ammattilaisen avulla. Pihasuunnittelu ratkaisee myös tulevan pihan hoitotarpeen.

Asiantunteva pihasuunnittelu antaa tulevaisuudessa vastinetta rahoillesi, kun kiinteistösi arvo nousee kauniin viherympäristön vuoksi.

Pihasuunnittelun vaihtoehdot

Pihaluonnos:

Pihaluonnos on havainnollinen ehdotus puutarhasta, kuten sen kasvillisuusalueista kasvilajeineen, kiveyksistä ja valaistuksen sijainnista. Pihaluonnos sopii silloin, jos toteutat itse pihan rakentamisen ja sinulla on hallinnassa viherrakentamisen aakkoset. Pihaluonnos ei ole tarkkuudeltaan täydellisen pihasuunnitelman veroinen, mutta saat siitä hyvän rungon pihasi ja puutarhasi rakentamiseen.

Työn vaiheet: Aloituspalaveri, asiakkaan toiveet kartoitetaan tarkemmin ja mittaamme pihan nykyisen tilanteen ja valokuvaamme kohteen. Laadimme pihaluonnoksen, joka esitellään asiakkaalle. Mahdolliset muutokset korjataan piirrokseen.

Pihan osasuunnittelu:

Jos näet tarpeelliseksi suunnitella vain yhden pihan osa-alueen, kuten etupihan tai puutarhan ongelmallisen kohteen paremmaksi, niin pihasuunnittelu voidaan tehdä myös vain tälle alueelle.

Pihasuunnitelma:

Pihasuunnitelma pitää sisällään koko piha-alueen pihasuunnittelun, pihaluonnoksesta valmiiseen pihasuunnitelmaan.

Ensin suunnitelmasta tehdään pihaluonnos, ja kun se on valmis, se esitellään Sinulle. Jos Sinulla on tässä vaiheessa vielä muutostoiveita pihasuunnitteluun, niin ne huomioidaan valmiissa pihasuunnitelmassa.

Valmis pihasuunnitelma sisältää mm. pihan eri toiminta-alueet, nurmikkoalueet ja muut pinnoitemateriaalit, kuten kiveykset. Pihasuunnitelmassa näkyvät myös säilytettävät kasvillisuusalueet tai yksittäiset kasvit, kasvien tarkka istutussuunnittelu ja yksityiskohtainen kasviluettelo. Pihasuunnitelmassa nähtävillä ovat myös maastonmuodot ja korkeudet, sekä puutarhan rakenteet, kuten materiaali, korkeus ja perustamistapa. Teemme piirroksen toteutuksesta kustannusarvion.

Pihasuunnitelman lisäpalveluna on mahdollista tilata:
 • detaljipiirrokset
 • työpiirros
 • työseloste
 • puutarhan hoito-ohjeet
 • vanhan pihan inventointi, kunnostussuunnitelma ja hoitosuunnitelma
 • piharakentaminen ja pihan hoitotyöt

Pihasuunnittelun työn määrän vaikuttavat piha-alueen laajuus, korkeuserot ja työn vaativuus.


Pihasuunnittelutyö 95 eur/t sis. alv 24%

Hinnat alk. 500,- sis. alv. 24%

Pihakonsultointikäynti 350,- sis. alv 24% max. 2 tuntia. Ylimenevä aika 50,-/tunti


Matkakulut lisätään hintaan:

Lohjan seutu 20,- sis. alv. 24%

muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35,- sis. alv. 24%

Pääkaupunkiseutu ja Turku 45,- sis. alv. 24%

muu Etelä-Suomi sopimuksen mukaan.