Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

trädgårdsplanering, -rådgivning, grönanläggning och skötsel


Trädgårdsplanering


Vår verksamhetsidé i Toivepiha, att vi planerar trädgården i samarbete med kunden för att hitta en kvalitativ och individuell lösning. Planeringen utgår från kundens önskemål och platsens naturliga utgångspunkter som terräng och omgivning. Inom grönanläggning fortsätter samarbetet.
Våra kunder varierar från företag till husbolag och privatkunder. Vårt verksamhetsområde för planering är Södra Finland och vi anlägger och sköter trädgårdar i Västra Nyland, Lojo, Salo trakterna samt Esbo och Kyrkslätt.

Planering börjar med ett möte där vi bekantar oss med trädgården samt lyssnar på Era önskemål och behov. På basen av detta kan vi börja skapa en individuell planeringslösning. Vi har tre baskoncept för planeringen; trädgårdsskiss, delplanering och trädgårdsplanering.

Till den fullständiga trädgårdsplaneringen kan man även beställa flera tilläggsdelar. Trädgårdskiss är ett illustrerat förslag för trädgården där man ser var olika planteringsgrupper, stenläggningar och belysning placeras samt vilka växter som man placerar var. Denna form av planering rekommenderas då man endast längtar efter nya ideér till trädgården men förstår sig på grunderna inom grönanläggning och vill bygga upp trädgården på egen hand.

Om man önskar planera bara en del av trädgården, så som t.ex. designa runt terassen eller lösa ett problematiskt område eller laga eller ändra en viss rabatt går det bra att laga en delplanering för endast detta område.

En trädgårdsplanering inkluderar oftast hela trädgården med gårdsplan och passar som byggritning inför anläggningskedet, både om man beställer anläggningsarbetet från oss eller från annat håll.

En färdig trädgårdsplanering innefattar en plan på trädgårdens olika funktioner, ytor, ytmaterial, växtområden, växtlista och kostnadsberäkning för anläggning. I planen kan man utläsa terrängförhållanden och höjder samt trädgårdens konstruktioner med materialspecificeringar osv.

Som tilläggsmaterial till trädgårdsplaneringen kan man beställa:

-detaljplanering av specifika områden

-arbetsritning

-arbetsbeskrivning

-trädgårdens skötselanvisningar

-inventering av gammal trädgård, restaureringsplan samt skötselplan


Arbetsinsatsen för varje planering varierar beroende på planeringsområdets storlek, terrängförhållanden och hur svår trädgården är att planera för att uppnå en välfungerande lösning. Arbetsinsatsen för en trädgårdsskiss för en egnahemshusgård är i medeltal runt ca 20 timmar och en hel trädgårdsplanering med kostnadsberäkning tar i medeltal ca 40 arbetstimmar.

Planeringsarbete 80 eur/h inkl. moms 24 %. Resersättning 0,48 eur/km inkl. moms 24% debiteras som tillägg. Efter första kundbesöket ingår planeringsmöten i Nyland och Salo trakterna in i planeringens pris.

Ritningarnas kopieringsavgift ca 15 eur inkl. moms 24% / egnahemshusträdgård, debiteras som tillägg

Trädgårdens planeringsarbete kräver som helhet mera tid än det debiteras. Planeringsdetaljer och lösningar är något som snurrar i tankarna hela tiden och man spenderar ofta tid utanför den specifika effektiva arbetstiden att försöka lösa dessa på bästa sätt. En fungerande planering kräver helhetstänkande, där man tar i beaktande omgivning, husets arkitektur, stilinriktning, klimatförhållanden, ytvatten, kostnadseffektivitet osv.

GRÖNANLÄGGNING

På Toivepiha sköter vi hela anläggningsarbetet för Er, alltså uppbyggandet av trädgården från början till slut!

Ett välgjort anläggningsarbete är som en välgjord investering. Om den är väl utförd betalar du inte för något i onödan och du får avkastning för pengarna. Värdet på er fastighet ökar betydligt då trädgården är vacker, prydlig och fungerande. När trädgårdens kontruktioner är grundligt gjorda undviker Ni att behöva oroa Er för att nya problem uppstår med tiden.

Toivepihas personal är alla från grönbranschen och består av yrkeskunnigt folk med utbildning och erfarenhet i branschen. Anläggning kräver att man är noggrann och insatt i sak, något som vi på Toivepiha vill erbjuda våra kunder.

I Toivepihas fullständiga trädgårdplanering hör en kostnadsberäkning på vilken vi baserar vår offert för anläggning av Er trädgård.

Be offert för anläggning av Er trädgård eller gård!