Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Omenapuun leikkaus

Toivepiha tekee omenapuun leikkausta palveluna Länsi-Uudenmaan ja Salon seudulla. Hoidamme myös iäkkäiden ja hoitamattomien omenapuiden leikkaukset hellävaraisesti ja ammattitaidolla. Kun omenapuun leikkaus ostetaan palveluna, se kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Miksi omenapuun leikkaus kannattaa tehdä?

Omenapuut leikataan suuremman sadon ja paremman omenan laadun vuoksi. Omena kasvaa myös suuremmaksi, kun se kasvaa nuoremmassa oksassa. Omenapuuta leikkaamalla pidetään puut myös matalampana ja suositaan oksakulmia, jotka tuottavat paremmin satoa. Leikkaamatta jääneet omenapuut ovat tiheitä ja oksia kuivuu valonpuutteeseen, ilman harventavaa leikkausta.

Omenapuun leikkaus vaatii kunnolliset työvälineet ja työvarusteet. Käytämme ammattivälineitä työssä, jolloin leikkuujälki jää siistiksi.

Omenapuiden hoitoleikkaus vaatii tietämystä puun kasvukäyttäytymisestä ja oksien leikkaustavasta. Omenapuun leikkaustarve on määritettävä oikein. Omenapuiden leikkausaika on joko kevättalvella suurimpien pakkasten jo mentyä ohi tai juhannuksesta elokuun puoliväliin. Kirsikkapuut ja luumupuut leikataan mieluiten elokuussa.

Hedelmäpuiden leikkuun ohessa hoituvat pensaiden leikkuutyöt, kuten marjapensaiden, syreenien, jasmikkeiden ja pensasaitojen hoitoleikkuut. Voimme toimittaa oksat pois tontilta tai hakettaa ne puolestasi.

Omenapuiden leikkuutyö 55,-/tunti/puutarhuri sis. alv. 24%

Matkakulut lisätään hintaan